DACOS logo

Nota de informare

PRIVIND PROTECȚIA DATELOR PERSONALE

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private în sectorul comunicatiilor electronice (se precizeaza si acest act normativ, dupa caz) DACOS are obligatia de a administra în conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana.

Sunteti obligat(a) sa furnizati date cu caracter personal cu scopul inregistrarii si administrarii corecte a solicitarilor dumneavoastra.
Refuzul dvs. determina imposibilitatea accesarii modulului de plati online pentru biletele de calatorie, abonamentele si cardurile emise de DACOS. In acelasi timp, modulul de rezervari de locuri va avea o functionalitate limitata. Veti putea accesa numai informatiile publice despre DACOS si serviciile prestate de compania noastra.

Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si nu sunt comunicate altor destinatari. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala). Orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, in mod gratuit si fara nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale in scopuri de marketing direct.

Totodata, aveti dreptul sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la Serviciul clienti, in atentia Ionelei Apostol sau cu un e-mail la adresa:
webmaster@dacos.com.ro

Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cât mai curând posibil.

Securitatea datelor colectate

DACOS utilizeaza metode si tehnologii de securitate, impreuna cu politici aplicate salariatilor si proceduri de lucru, inclusiv de control si audit, pentru a proteja datele cu caracter personal colectate conform prevederior legale in vigoare.
Colectarea datelor cu caracter personal se face utilizand o conexiune SSL criptata, folosindu-se un certificat digital emis de www.thawte.com, o companie Verisign.
Serverele pe care Site-urile sunt gazduite sunt protejate de acces fizic si la distanta limitat, fiind instalate in incinte adecvate tehnic si dpdv al securitatii. Depunem toate eforturile rezonabile, justificate comercial pentru a va proteja datele cu caracter personal colectate, analizam noile tehnologii in domeniu si, atunci si daca este cazul, le aplicam in vederea upgrade-ului sistemelor noastre de securitate. De asemenea, infrastructura hardware si software utilizata de catre solutia ePayment, este periodic analizata dpdv al securitatii.

Related resources

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
ANSPDCP »

In conformitate cu prevederile Legii 677/2001, modificata si completata, precizam ca prelucrarea de date cu caracter personal notificata in forma generala, avand ca scop declarat "reclama, marketing, publicitate" si "transport rutier de persoane" a fost inscrisa in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub numarul 17340.