DACOS logo

Confirmari:

Plata finala pentru serviciile charter este scadenta si trebuie achitata cu 7 zile inainte de plecarea autocarului in cursa. Cursele contractate cu mai putin de 7 zile inainte de data cursei, trebuie platite integral, imediat dupa semnarea contractului de transport. Cand ordonati plata, pentru conformitate, va rugam sa mentionati numarul facturii.

Anulari:

Beneficiarul trebuie sa notifice DACOS atunci cand doreste sa anuleze o cursa comandata. Nu vor fi percepute penalitati daca anularile sunt facute cu mai mult de 7 zile inainte plecarii in cursa. Anularea, cu mai putin de 7 zile inainte de plecarea in cursa, poate fi motiv de penalizare.

Responsabilitati:

Cand Beneficiarul solicita modificarea parcursului contractat (modificari de distanta sau timp de conducere), vor fi solicitate sume suplimentare ce vor trebui achitate, imediat dupa terminarea cursei. Itinerariul deplasarii va fi trimis catre DACOS cu cel putin o saptamana inainte de plecarea in cursa. Pretul contractului poate fi modificat in functie de itinerariul final. Beneficiarul are obligatia sa asigure cazarea si masa conducatorului /conducatorilor auto pe perioada deplasarii, in conditiile oferite grupului transportat. Beneficiarul suporta contravaloarea cheltuielilor cu parcarea autocarului, costul traversarii cu feribotul sau taxele de intrare in orase. DACOS nu este responsabil pentru bagajele lasate nesupravegheate, in autocar sau in cala de bagaje.

Perioade de conducere:

Itinerariul va fi verificat de DACOS, prin responsabilul cu siguranta traficului. Directiva Europeana nr. 561/2006 interzice conducatorilor auto sa lucreze mai mult de 15 ore pe zi, din care numai 10 ore de condus efectiv. Dupa 4 ore si 30 de minute de conducere, soferul trebuie sa faca o pauza de cel putin 45 de minute. Perioada de odihna zilnica a soferului este de 11 ore consecutive si poate fi redusa, prin exceptie, la 9 ore consecutive.

Deteriorarea autocarelor:

In cazul in care autocarele DACOS sunt deteriorate ca urmare a actiunilor pasagerilor transportati, atunci Beneficiarul va suporta contravaloarea reparatiilor si va achita aceasta valoare imediat ce suma este stabilita.

Ora de sosire:

Soferii DACOS sunt selectati cu grija si sunt instruiti sa conduca in limitele stabilite de Codul rutier. Conditiile de trafic exceptionale (starea drumurilor, traficul sau conditiile meteo) sunt considerate Forta Majora si nu cad in responsabilitatea DACOS.

Echipament:

Echipamentele puse la dispozitie de DACOS au fost inspectate cu atentie inainte de a fi programate in cursa. Daca, din cauze mecanice ce depasesc controlul DACOS, este necesara inlocuirea autocarului programat initial, atunci este pobil ca noul autocar sa fie diferit de cel anterior programat. Echipamente Audio/Video sunt instalate in toate autocarele noastre. Vor fi acceptate spre difuzare numai materiale audio-video ce sunt exceptate de la plata dreturilor de autor. In aceste conditii, Beneficiarul isi asuma intreaga responsabilitate cu privire la continutul si legalitatea vizionarii materialului.
DACOS, foloseste produsul “Umbrella Licence”, ceea ce ii ofera posibilitatea sa difuzeze in autocarele sale productii ale membrilor MPLC. Licenta devine invalida atunci cand sunt solicitate sume de bani pentru vizionarea materialelor audio-video sau atunci cand se face publicitate materialelor difuzate. DACOS poate difuza orice film licentiat al marilor studiouri de la Hollywood.

Transportul pasagerilor:

Compania isi rezerva dreptul de a refuza sa transporte persoanele sub influenta alcoolului sau drogurilor, care ii deranjeaza pe ceilalti pasageri sau i-ar putea deranja. Pasagerii nu vor influenta in niciun fel soferul in timpul indeplinirii sarcinilor de serviciu si nici nu vor opera aparatura sau instalatiile de bord.

Garantii:

O garantie de 500$ poate fi solicitata de DACOS in anumite situatii. Garantia va fi returnata Beneficiarului daca autocarul se intoarce din cursa fara avarii si fara a fi nevoie sa fie curatat in mod excesiv.

Modificarea pretului:

Toate preturile transmise prin ofertele de transport pot sa fie modificate, in conditiile mentionate mai jos, dar nu pot creste cu mai mult de 20%. DACOS isi rezerva dreptul de a modifica pretul de transport in conditiile in care pretul carburantului creste de la data ofertei de transport si pana la data contractata. Cresterea de tarif va fi direct proportionala cu modificarea pretului la carburant si va fi calculata prin adaugarea costurilor suplimentare, generate de influenta modificarii pretului la carburant (in total cursa), la pretul deja comunicat.

Conditii generale

Prevederile Contractului de transport constituie intelegerea partilor si inlocuiesc orice alta intelegere anterioara exprimata oral sau in scris, cu privire la acest subiect.

Related resources

Regulamentul(CE) nr.561/2006 al Parlamentului European si al Consiliului din 15 martie 2006
Click to find out more

Articole interzise:

Urmatoarele articole sunt interzise la transport, fara acordul semnat al DACOS: (a) Decoratiuni (b) Tigari (c) Cutii sau butoaie din sticla (d) Pantofi de golf, clapari sau alte incaltari cu proeminente ascutite (e) Rezervoare de combustibil (f)Arme de foc, explozibili si artificii.