DACOS logo

autobuzele si
autocarele, o miscare
inteligenta pentru
o mobilitate mai curata!

DACOS demareaza campania SMART MOVE in Romania, alăturându-se industriei rutiere internaționale de transport persoane reprezentată de IRU și BUSWORLD, în acțiunile de promovare pe termen lung a transportului cu autobuze și autocare, ca mijloace sigure, prietenoase, ecologice, eficiente și accesibile tuturor.
Obiectivul SMART MOVE este să ofere factorilor de decizie politică și cetățenilor europeni fapte și cifre exacte pentru a promova dublarea utilizării autobuzelor și autocarelor, prin argumente solide care să încurajeze cetățenii europeni să treacă de la autoturismele personale la autobuze și autocare ori de câte ori este posibil.

    Numai în Europa, realizarea obiectivului SMART MOVE de dublare a utilizării transportului cu autobuzul și autocarul ar avea ca rezultat:
  • o reducere a emisiilor de CO2 cu cel puțin 50 milioane de tone pe an;
  • o reducere a deceselor din accidentele rutiere cu peste 3000 pe an;
  • o scădere spectaculoasă a traficului în orașe, cu costuri zero pentru contribuabili, ca urmare a unei reduceri estimate a traficului auto cu 10-15%;
  • o crearea a 4 milioane de noi locuri de muncă.

Confort, calitate si comoditate

Flotele moderne de autocare ofera servicii personalizate pentru a satisface cerintele tuturor tipurilor de navetisti, servicii de transfer, organizatori de evenimente, calatori si turisti.
De la microbuze de capacitate mica si autocare de dimensiuni medii, pâna la autocarele supraetajate cu 80 de locuri si la autocarele de cea mai înalta clasa, autobuzele si autocarele sunt disponibile la capacitatea potrivita si în numarul necesar pentru orice ocazie. Ele pot fi dotate cu aer conditionat, grupuri sanitare si spatii pentru spalat, DVD/CD player, facilitati pentru bauturi fierbinti, cuptoare cu microunde, frigidere si accesibilitate pentru scaunele cu rotile.

Verificati-va cunostintele folosind testul Smart Move