DACOS logo

Transportul categoriilor defavorizate

Avand in vedere:

Decizia Guvernului de a-si asuma raspunderea privind pachetul de masuri de austeritate;
Impactul semnificativ pe care il au deciziile de limitare a facilitatilor acordate categoriilor defavorizate;
Presiunea exercitata de reprezentantii organizatiile categoriilor defavorizate asupra operatorilor de transport afiliati FORT

am solicitat Secretariatului General ca in cel mai scurt timp posibil sa ne fie transmisa decizia cu privire la modul in care Guvernul va aplica, in perioada urmatoare, prevederile Legii 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, Legii 303/2007 pentru modificarea si completarea Legii 44/1994 privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi si Legii 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata.
Avand in vedere importanta acestei decizii, am solicitat sa fie exprimata cat se poate de explicit viziunea Guvernului legata de limitarea, reducerea sau anularea facilitatilor acordate categoriilor defavorizate.

Iata, in sinteza, raspunsul asteptat:
"Cu privire la solicitarea dvs., menţionăm că proiectul de Lege privind stabilirea unor măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar, nu vizează diminuarea temporară a drepturilor acordate în baza legilor la care dvs. faceţi referire, respectiv Legea nr. 147/2000, Legea nr. 303/2007 şi Legea nr. 448/2006."

informatii suplimentare

Pentru informatii suplimentare va rugam sa folositi datele de contact prezentate mai jos:

Sabin Ogreanu
(0744) 551-900