DACOS logo

Transportatorii rutieri la un pas de a inceta activitatea

COMUNICAT DE PRESA
Nr. 904 / 06.05.2010

Vineri, 7 mai a.c., Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) organizeaza o ampla actiune, la nivel national, ce se va derula in intervalul orar 14:00-14:15.

Actiunea consta in oprirea, pentru 15 minute, a intregii activitati, atat in autobaze, autogari, cat si pe traseu. Aceasta masura reprezinta un ultim avertisment adresat Guvernului, inainte de manifestarea din capitala, ce se va desfasura cu sau fara autorizatie de la primarie, in cazul in care revendicarile nu sunt rezolvate.

FORT reprezinta peste 70% din societatile comerciale cu profil de autogari din Romania, precum si 80% din transportatorii rutieri de persoane in trafic judetean si interjudetean.

Inca de la inceputul anului, FORT a solicitat guvernului prelungirea valabilitatii licentelor de trasee judetene si interjudetene, dar, cu toate ca s-a semnat si un protocol in acest sens, nu s-a concretizat inca nimic. Totodata, FORT a solicitat compensarea datoriilor pe care statul le inregistreaza fata de operatorii de transport, precum si alte masuri ce tin de stabilitatea afacerilor din transport.

Transportatorii rutieri de persoane din FORT se arata extrem de ingrijorati de fenomenul de nationalizare care incepe sa invaluie Romania, in conditiile in care Consiliile Locale si Judetene sfideaza absolut orice regula, aplicand masuri de tip "stat in stat" si subjugand afaceri ce se deruleaza de 20 de ani si care ajung astfel la mana "baronilor" locali si judeteni.

La ultima intalnire oficiala cu Ministerul Transporturilor urma ca ministrul Radu Berceanu sa se pronunte cu privire la termenul de prelungire a licentelor.

FORT acorda termen de o saptamana guvernului sa ia o decizie in acest sens, iar in cazul continuarii tergiversarii lucrurilor, o tara intreaga trebuie sa se astepte sa ramana "pe jos", nemaiavand alternativa de transport rutier, iar Bucurestiul va fi invadat de microbuze si autocare.

Presedinte FORT,
Augustin Hagiu

informatii suplimentare

Pentru informatii suplimentare va rugam sa folositi datele de contact prezentate mai jos:

Sabin Ogreanu
(0744) 551-900