DACOS logo

DACOS propune o noua tema preluata din campania THINK. Before you drive.


Politia Romana, impreuna cu parteneri guvernamentali si ai Societatii Civile, au derulat in anul 2006, la nivel national, Programul de prevenire si combatere a accidentelor rutiere, a carui tinta a fost reducerea cu 5% a numarului persoanelor decedate in accidentele de circulatie.
"Obiectivul Programului a fost atins si chiar depasit, prin efortul conjugat al tuturor partenerilor care au avut o contributie determinanta la succesul campaniei nationale." - este mesajul transmis la finalul campaniei chiar de catre conducerea Inspectoratului General al Politiei Romane.
Avand in vedere colaborarea anterioara deosebit de eficienta, Serviciul Politiei Rutiere VALCEA prin amabilitatea domnului subcomisar Catalin Oprescu, a adresat ATRP "invitatia de a sustine noul Program partenerial de imbunatatire a sigurantei rutiere, ce urmeaza sa fie lansat si monitorizat, la nivelul municipiului Rm.Valcea, de ROTARACT".
La sfarsitul lunii Decembrie ROTARACT Valcea a organizat o intalnire cu mai multi elevi la Colegiului National "Alexandru Lahovari", scopul fiind acela de a-i instiinta despre pericolele din trafic, indemnandu-i sa respecte regulile de circulatie. La eveniment au luat parte subcomisarul Catalin Oprescu, Sabin Ogreanu - presedintele Asociatiei Transportatorilor Rutieri de Persoane, Robert Bala - presedinte Club Rotaract Valcea, Petrut Constantinescu - coordonator proiect si Catalin Predescu - vicepresedinte Club Rotaract Valcea.
Un prim cuvant a apartinut subcomisarului Oprescu din cadrul Serviciului Siguranta Circulatiei Rutiere, care a prezentat unele statistici la nivel central si local, privind producerea accidentelor rutiere, dand si unele exemple in acest sens: "Anual, in Romania mor 3.000 de persoane in accidentele rutiere, aproape o comuna, avand diverse varste, de la copii de un an pana la persoane in varsta. Am intalnit pensionari care scapasera din doua razboaie mondiale, decedand insa in urma unor accidente rutiere. La fel, multi tineri de valoare. Toate s-au petrecut din cauza unor clipe de neatentie sau a teribilismului. La noi, in Ramnicu Valcea, avem, pana-n prezent, noua morti, 63 de raniti grav si 100 de raniti usor, la baza stand bicicletele si mopedele. Nu se pune accent pe politetea in trafic, generatia voastra fiind una a vitezei, fara a se intreba care sunt consecintele unui accident".
La randul sau, Sabin Ogreanu le-a explicat tinerilor motivele pentru care trebuie purtata centura de siguranta, dandu-le si alte sfaturi legate de starea anvelopelor, discutiile in timp ce conduc la telefonul mobil etc.
In incheiere, Petrut Constantinescu s-a aratat incantat de atentia de care au dat dovada elevii, evenimentul finalizandu-se cu o discutie interactiva, un dialog purtat intre tineri si organizatori.

P.S. Materialul prezentat de ATRP poate fi descarcat aici.

informatii suplimentare

Pentru informatii suplimentare va rugam sa folositi datele de contact prezentate mai jos: